barna, pilula,

Është kohë e virozave, mos abuzoni me paracetamolin

Paracetamoli përdoret për eliminimin e dhembjeve dhe uljen e temperatures dhe sidomos gjate dimrit kur gripi dhe virozat jane shtuar.

Konsumimi i më shumë paracetamolëve sesa doza e lejuar mund të rrezikojë gjithë organizmin, posaçërisht është i rrezikshëm për melçinë.

Doza e lejuar ditore e paracetamolit është 500 mg për të rriturit. Në cdo rast thone mjeket mos pini me shume se 4 kokrra ne 24 ore, ose thene ndryshe mos e tejkaloni dozën prej 4 gramëve.

Distanca midis marrjes së tabletave duhet të jetë rreth 4 orë.

Paracetamolin mos e pini pa konsulten e e mjekut si dhe beni kujdes të mos e kombinoni me ndonjë ilaç tjetër pasi mund te shkaktoje komplikacione te pakthyeshme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.