Angela Merkel, Ursula Von der Leyen, Annegret Kramp-Karrenbauer

Epoka e grave gjermane

Tripel women: Angela Merkel 65, Ursula Von der Leyen 60, Annegret Kramp-Karrenbauer 56

Kancelarja gjermane Angela Merkel sot feston 65 vjetorin e saj me disa lëvizje të personelit të profilit të lartë që sugjerojnë se udhëheqësi me më shumë vit në Evropë ende ka fuqinë për të marrë atë që dëshiron.

Të martën mbrëma, Merkel lëshoi ​​një deklaratë duke përshëndetur zgjedhjen e ish ministres të saj të mbrojtjes, Ursula von der Leyen, si presidenten e ardhshme të Komisionit Evropian. Merkel tha se “pas 50 vjetësh, përsëri do të ketë një gjerman në krye të ekzekutivit evropian”, duke shtuar se  “edhe pse sot po humbas një ministre, po fitoj një partner të ri në Bruksel”.

Pasardhësja e zgjedhur e Merkel, Annegret Kramp-Karrenbauer, do të zëvendësojë Ursula Von der Leyen si ministre e mbrojtjes.

Kur Merkel e dorëzoi udhëheqjen e partisë në fund të vitit 2018, Kramp-Karrenbaue u paraqit si një kandidate e fortë për kancelaren e ardhshëm të Gjermanisë.

Popullariteti i Annegret Kramp-Karrenbaue sipas një sondazh i Forsa në maj tregoi se: 70% e gjermanëve, dhe 52% brenda partisë së saj, menduan se ajo nuk ishte e përshtatshme për të zëvendësuar Merkelin.

Megjithëse, manovrimi i Annegret Kramp-Karrenbaue në punën e mbrojtjes, posti i saj i parë i kabinetit, mund të rrisë ndikimin politik të liderit të CDU në Berlin.Info Globi/b.b

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.