Ballina / TEKNOLOGJI / EM-drive, kjo pajisje thyen ligjet e fizikës, por megjithatë funksionon
zbulim per trurin

EM-drive, kjo pajisje thyen ligjet e fizikës, por megjithatë funksionon

Tash e sa vjet në internet dhe në medie qarkullojnë informata rreth një forme revolucionare të pajisjes, e cila mund ta lehtësojë një “pushtim” më të lehtë të gjithësisë nga njeriu.

E quajtur EM-drive, kjo pajisje është duke sjellë shumë elemente, të cilat thyejnë ligjet e mirënjohura të fizikës dhe është e pamundur që të shpjegohet mënyra sesi funksionon ajo.

Kjo punë nënkupton se kjo shpikje, e bërë në vitin 1999 nga shpikësi britanik Rodger Shyer, ngjashëm me fuzionin e ftohtë, kjo temë menjëherë ishte vendosur te pseudoshkenca.

Por, tani pajisja me karburant EM do të mund ta dërgonte një njeri deri në Mars për vetëm 70 ditë.

 

Check Also

Sateliti kameleon

Sateliti kameleon – Eutelsat Quantum

Tё hёnёn Eutelsat, Airbus dhe ESA prezantojnё nё Portsmouth satelitin e parё quantum. Sateliti i …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *