Ballina / Shëndet & Fitnes / Ekspertët e shqetësuar: Varësi e madhe nga telefonat smart

Ekspertët e shqetësuar: Varësi e madhe nga telefonat smart

Interneti dhe telefoni i mençur, si edhe të gjitha llojet e kompjuterëve, ka kohë që kanë përditshmëri e një numri të madhe njerëzish.

Ajo që i shqetëson ekspertët është varësia gjithnjë e më e madhe nga Interneti dhe video lojërat.

Sipas hulumtimit të medieve teknologjike në BE, evropiani mesatar i kalon 3,2 orë në ditë duke përdorur telefonin smart. 68% të kohës në rrjetet shoqërore, 12% me muzikë apo videot nga interneti, 9% duke luajtur lojëra online dhe 11% të kohës përdoruesit e kalojnë në korrespodenvë nëpërmjet apikacioneve të ndryshme.

Ekspertët tërheqin vërejtjen se prindërit duhet të kufizojnë kohën e kaluar në Internet për fëmijët nën moshën 9-vjçare, sepse përdorimi konstant i aparateve të IT-së te të vegjlit mund të shkaktojë probleme në zhvillim, sjellje, të folur, por edhe probleme me të parët e të dëgjuarit, sidomos nëse i përdorin dëgjueset.

Provo po ashtu

Ja çka ndodh me trurin nëse flini më shumë se 9 orë

Sipas një studimi të ri, njerëzit duhet të enë të paktën 8-9 orë gjatë natës. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.