fbpx

EKONOMI

Contour Global çon Kosovën në Arbitrazh

Termocentrali “Kosova e Re” drejtë dështimit

Ministria e Ekonomisë dhe Ambientit ka njoftuar se ka marrë njoftim nga Gjykata e Arbitrazhit Ndërkombëtar për hapjen e kontestit me investitorin “Contour Global”, lidhur me termoncentralin “Kosova e Re”. Sipas njoftimit, më 24 maj 2020 ishte paraparë të bëhej mbyllja e këtij projekti, por dështimi i arritjes në kohë …

Lexo më shumë

Hajdari: Pushteti po rikthen në tryezë aferën “Contour Global”

rozeta hajdari

Pushteti po rikthen në tryezë aferën “Contour Global” rreth termocentralit të pandërtuar. Ministria përgjegjëse ka riangazhuar këto ditë firmën e avokatisë që pati këshilluar qeverinë Haradinaj gjatë lidhjes së kontratave të pafavorshme më 2018, ka shkruar në Facebook ish ministrja Rozeta Hajdari. Sipas saj “sivjet kompania “Contour Global” na njoftoi …

Lexo më shumë

A po privatizohet sërish hoteli “Grand”

grand hoteli

Ministria e Tregtisë dhe Industrisë në Kosovë ka filluar me procedurat për t`iu ofruar ndërmarrjen shoqërore “Hotel Grand” në Prishtinë, investitorëve privat. Kjo po bëhet përmes Ligjit për Investime Strategjike. Megjithatë, një nismë e tillë po kundërshtohet nga ish-blerësi i këtij hoteli. Ministri i Tregtisë dhe Industrisë në Kosovë, Vesel …

Lexo më shumë

ZRRE: Kelkos merr leje 40 vjeçare për dy hidrocentrale në Bjeshkët e Deçanit

rryma. priza

Zyra e Rregullatorit të Energjisë ka lëshuar licencat e operimit afatgjatë për dy hidrocentralet e Kelkosit. Përfaqësuesi ligjor nga ZRRE-ja, Afrim Ajvazi, ka thënë se kompania Kelkos i ka plotësuar të gjitha kushtet dhe duhet t’i lëshohet leja afatgjate për operim për dy hidrocentrale, Deçani dhe Belaje. “Ne kemi propozuar që …

Lexo më shumë