fbpx

EKOLOGJI

Epoka e drunjëve

drunjt, karboni, ajri, toka

Vetë me drunjë ulim CO2 Një ekip studiuesish ka përllogaritur se ka mjaftueshëm vend në Tokë për të mbjellë drunjë në gjendje që të thithin dy të tretat e karbonit të pranishëm në atmosferë, një zgjidhje ndaj ngrohjes klimatike. Studimi, i zhvilluar nga profesorët e universitetit “ETH Zurich” dhe i …

Lexo më shumë

Piromanët vet e dogjën Europën

zjarri, moti, europa,piromanet

Ndryshimi klimatik i shkaktuar nga njeriu, mund të jetë shkaktar i valës së të nxehtit që përfshiu Evropën, gjatë javës së kaluar Temperaturat, në disa pjesë të Francës, u ngritën në 45.9 gradë Celsius, më shumë se ndonjëherë në histori, thanë shkencëtarët. “Ndryshimet klimatike nuk janë më rritje abstrakte e …

Lexo më shumë