EKOLOGJI

Niveli i ujit po rritet

vershimet, klima, ngorhja globale

Ndryshimet klimatike për shkak ngrohjen globale po ndodhin për shkak të aktivitetit njerëzor Vala e fortë e nxehtësisë e javës së kaluar në Europë u shndërrua në stuhi, shi rrënjësor dhe erëra të forta këtë fundjavë. Vendet më të prekura ishin Italia, Spanja, Polonia, Franca dhe Austria. Shumë zona janë …

Lexo më shumë

Fejton: Bujqësia urbane, një koncept i ri jetese, një mënyrë e re e të ushqyerit (1)

prishtina

A bëhen çatitë e ballkonet e Prishtinës “tokë” bujqësore Autore: Behare Bajraktari Ky koncept i ri i jetesës, në kohën bashkëkohore,filloi nga parisienet, kur në vitin 2014  u zgjodh kryebashkiake e Parisit Anne Hidalgo ( Hidalgo është e lindur në San Fernando në  Andalusia  të Spanjës, madje gjyshi nga babai …

Lexo më shumë

Transporti ekologjik në Tiranë

transporti ekologjik, tiran

Këshilli i Ministrave miratoi sot marrëveshjen e financimit mes Shqipërisë dhe KFW në kuadër të projektit të transportit të gjelbër në Tiranë. Në këtë marrëveshje Shqipëria përfaqësohet nga Ministria e Financave dhe Ekonomisë (Marrësi), Bashkia Tiranë (Agjencia zbatuese e projektit). Kjo marrëveshje mes Shqipërisë dhe KFW Frankfurt am Main (KFW), …

Lexo më shumë