Ballina / Biznes / Karrierë / Edhe pse në borxhe, rriten shpenzimet për Mbrojtje

Edhe pse në borxhe, rriten shpenzimet për Mbrojtje

Në kohën kur bota po tenton të dali nga kriza ekonomike, në të cilën u fut në vitin 2009, shihet se rritja e shpenzimeve vjetore në mbrojtjen globale është kthyer prapë.

Totali i shpenzimeve globale të mbrojtjes është rritur për 0.6 për qind, nga 1.538 bilion në 1.547 bilion dollarë, thuhet në raportin e sapo botuar të nga ‘Inteligjenca e Sigurisë dhe Mbrojtjes dhe Analizat (IHS)’.

Njëzet shtete që shpenzuan më së shumti në mbrojtje janë gjithsej sa 44 përqindëshi i shpenzimeve vetëm të SHBA-ve. Këta të fundit në shpenzime vjetore arritën në 582,4 miliard dollarë.

Vendet në Lindjen e Mesme, siç janë Arabia Saudite dhe Omani pritej të kishin një rritje , mirëpo Evropia ne kohën kur është ende  me borxhe dhe SHBA-ja shënuan shifrën më të lartë të shpenzimeve për mbrojtje që nga Lufta e Dytë Botërore.  /InfoGlobi/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.