fbpx

Edhe leopardi preket me virusin COVID-19

Një leopard dëbore rezultoi pozitiv për koronavirus në një kopsht zoologjik në Kentucky.

Po ashtu dhe dy leopardë të tjerë gjithashtu treguan simptoma të lehta, tha kopshti zoologjik, megjithëse rezultatet e testit të tyre janë ende në pritje.

Mendohet se leopardi mund të jetë infektuar nga një anëtar asimptomatik i stafit “megjithë masat e marra nga kopshti zoologjik”, tha Shërbimi i Inspektimit të Kafshëve dhe Bimëve.

Leopardi i borës është një nga disa kafshë që infektohen me koronavirus pas kontaktit të ngushtë me njerëzit.

Rasti i parë i njohur ishte një tigër malajas në kopshtin zoologjik Bronx, i cili doli pozitiv për koronavirus pasi tregoi vështirësi në frymëmarrje. Pas tij katër tigra dhe tre luanë të të njëjtit kopësht u infektuan, ndërsa vetëm disa ditë më parë edhe katër luanë në Kopshtin Zoologjik të Barcelonës në Spanjë kanë rezultuar pozitiv për koronavirus.

Veterinerët sqarojnë se rreziku i infektimit midis kafshëve të kopshtit zoologjik dhe vizitorëve, ndërkohë, është i ulët për shkak të mungesës së afërsisë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.