joga

Ecja dhe joga rinojnë trurin

Më pak se 20 minuta ushtrime të lehta ditore – nga ecja e deri në joga – mund të parandalojnë rënien mendore në moshë të vjetër, sipas hulumtimeve të reja.

Për të mbrojtur të menduarit stërvitja duhet të jetë mbi afat të gjatë – të paktën 52 orë gjatë një periudhe prej rreth gjashtë muaj ose dy orë në javë, njofton Klan Kosova.

Megjithatë, kjo sasi relativisht e vogël e aktivitetit fizik nxit të menduarit – pavarësisht se çfarë është, thonë shkencëtarët.

Një studim i Universitetit të Miamit prej më shumë se 11,000 pjesëmarrësve zbuloi se një rutinë ushtrimi e butë i ndihmonte njerëzit të qëndronin të mprehta dhe të kryenin detyrat mendore më shpejt dhe në mënyrë efektive, njofton Klan Kosova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.