brexit, eu, british journal

E sëmuri referendumi i Brexit

Qytetari nga Mbretëria e Bashkuar është diagnostikuar me një çrregullim shkaktuar nga referendumi i Brexit

Pacienti pa emër, në të 40-tat e tij, u dërgua në spital tre javë pasi Mbretëria e Bashkuar votoi të largohej nga BE në vitin 2016, dhe u tha se po përjetonte mashtrime paranojake, dhe iluzione të çuditshme, sipas një raporti të British Medical Journal.

Ky burrë nga Mbretëria e Bashkuar është diagnostikuar me një çrregullim psikik në atë që besohet të jetë çështja e parë e shkaktuar nga referendumi i Brexit.

Ai gjithashtu u dëshmua se po përpiqej të “gërmonte” nëpër dyshemenë e spitalit me duar për të “nxjerrë dreqin nga ky vend”.

Duke e përshkruar familjen e tij si “multikulturore”, pacienti ishte gjithnjë e më shumë i shqetësuar për dhunën ndërmjet racave.

Pacienti, i cili kishte përjetuar një episod të ngjashëm, por më pak të rëndë 13 vjet më parë në mes të stresit të lidhur me punën, përfundimisht u diagnostikua me çrregullim akut dhe kaloi dy javë në një repart psikiatrik. Ai bëri një shërim të plotë dhe u lirua disa javë më vonë.

Autoritetet u shprehën se ky ishte rasti i parë i raportuar që shkaktohet nga Brexit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.