Ballina / PSIKOLOGJI / A e rrit vetmia rrezikun nga vdekshmëria
vetmia, mësime

A e rrit vetmia rrezikun nga vdekshmëria

Studime të reja kanë treguar që vetmia është po aq e rrezikshme për shëndetin sa obeziteti.

vetmiaTë qenit të izoluar apo jeta në vetmi rrisin dukshëm gjasat e vdekjes së hershme, në një mase të njëjtë si obeziteti.

Studime të ndryshme kanë lidhur vetminë me kualitet të dobët të jetës, gjë që ndikon direkt në jetëgjatësinë.

Autorja e studimit Julianne Holt-Lunstad nga Universiteti Brigham Young ka thënë që izolimi dhe vetmia është një nga indikatorët kyç të shëndetit, i cili ndikon në uljen e jetëgjatësisë.

Afërsisht 42.6 milionë persona të moshës madhore, jetojnë të vetmuar vetëm në SHBA.

Ndërsa në Britani 3.9 milionë persona kane thënë që televizioni është shoqëruesi i tyre i vetëm.

@Fluidi

Provo po ashtu

stresi ditor

Si të liroheni nga stresi ?

Çdo ditë i ekspozohemi stresit, mirëpo ky truk do t’ju ndihmojë që të liroheni për …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.