singapori

A e keni ditur se- çamçakëzat janë të ndaluar

Shteti më i shëndetshëm i shpallur në botë sipas revistës prestigjioze Forbes, Singapori e ka të ndaluar me ligjë shitjen, prodhimin, importimin dhe futjen e çamçakëzave në shtetin e tyre.

Ky ligj ka është krijuar në vitin 1992 dhe menjëherë është hyrë në fuqi. Ligji ndalon rreptësisht shtijen,importimin e tyre si dhe ata persona që kapen me çamçakëza do i përgjigjen ligjit.

Ky ligj u themelua si rezultat i lënjes së çamçakëzave në dyer të trenave që atë kohë ishin pjesë shumë e rëndësishmë e transportit të qytetarëve Singaporian. Ky veprim shkaktonte tollovi të mëdha nëpër stacione hekurudhore për shkak se dyert nuk janë hapur dhe si rezultat I gjithë kësaj vinin deri te konfliktet dhe vonesat nëpër punë.

Në vitin 2004, Singapori e ka rishikuar ligjin e tij me kërkesë të Shteteve të Bashkuara të Amerikës dhe si rezultat e ka bërë amandamentimin e këtij ligji duke e lejuar importimin dhe prodhimin e çamçakëzave medicinal ose terapeutik. Ndërsa çamçakëzat tjerë ende janë të ndaluar me ligj.

Kështu që nëse veç keni vendosur të udhëtoni për në Singapor, çamçakëzat lini anash se përndryshe mund të ndëshkoheni me ligj./infoGLOBI/D.B/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!