fbpx

E frikshme, Kia do të tërheqë rreth 295,000 automjete nga tregu

Kia po tërheqë rreth 295,000 automjete në SH.B.A. sepse motorët e tyre rrezikojnë të marrin flakë gjatë ngasjes.

Modelet e prekura përfshijnë disa automjete 2012-2013 Sorento, 2012-2015 Forte dhe Forte Koup, 2011-2013 Optima Hybrid, 2014-2015 Soul si dhe 2012 Sportage.

“Kia Motors America” do të lajmërojë pronarët e modeleve të prekura rreth çështjes, ndërsa tregtarët do të bëjnë inspektimet dhe riparimet e nevojshme falas, tha kompania. Po zhvillohet gjithashtu një azhurnim i softuerit të Sistemit të Zbulimit të nje Sensori.

Pronarët mund të kontaktojnë shërbimin e klientit Kia ose Linjën e Ndihmës së Sigurisë së Automjetit për Administratën Kombëtare të Sigurisë së Trafikut në Rrugë me shqetësime.

Tërheqja pritet të fillojë më 27 janar 2021.

Sipas rregullatorit amerikanë të automjeteve që mbështetet në raportin e prodhuesit, ky veprim po bëhet “si një masë parandaluese për të zbutur çdo rrezik zjarri të paarsyeshëm për shkak të rrjedhjeve të mundshme të karburantit, rrjedhjes së vajit dhe / ose dëmtimit të motorit”, transmeton infoGlobi.

Megjithëse një përqindje e vogël e modeleve kanë përjetuar zjarre në motor, zjarret nuk janë gjetur në një defekt prodhimi ose dizajni, sipas raportit.

Tërheqja vjen rreth një javë pasi prodhuesi Korean i automjeteve dhe kompania e tij mëmë Hyundai Motor America u gjobitën nga qeveria e SHBA për një çështje sigurie që përfshinte motorët e Theta II.

Administrata Kombëtare e Sigurisë së Trafikut në Autostradë përcaktoi që Hyundai dhe Kia zgjatën shumë për të tërhequr më shumë se 1.6 milion automjete që ishin të pajisura me motorë dhe se ata raportuan në mënyrë të pasaktë informacionin për tërheqjet në agjenci.

Hyundai Motor America dhe Kia Motors America ranë dakord të japin pëlqimin me agjencinë në nëntor dhe do të paguajnë kompensimin në një total prej 210 milion dollarësh./infoglobi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.