fbpx

E folura me veten rrit shkathtësitë

E folura me vetën shpesh herë konsiderohet si cmenduri, por disa studime konstatojnë se në jetën e përditshme të flasësh me vetëvetën ju bën mirë.
Studimi i zbuluar në Universitetin e Pensilvanise dha përfundimin se kjo mënyrë e të folurit shpesh ndihmon në përmirësimin e kujtesës, si dhe rritjen e përqëndrimit. Ky studim shpjegoi se kur i shqipton fjalët me vete, truri fokusohet drejt arritjes së objektivit.

Për ta vërtetuar këtë fakt disa studiues eksperimentuan mbi dhjetëra njerëz duke i dërguar të kërkojnë produkte në vende të pashkelur më parë nga ta. Disa prej tyre ia lejuan të flasin me vete dhe disave jo. Rezultati ishte se ata që nuk flisnin ishin më të ngathët dhe nuk e arritën objektivin e percaktuar, të tjerët e përmbushen dëtyren me shkathtësi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.