Ballina / BOTA / Dy milionë myslimanë pritet të nisin Haxhin

Dy milionë myslimanë pritet të nisin Haxhin

Qindra mijëra myslimanë kanë nisur të arrijnë në Arabinë Saudite për të nisur Haxhin, pavarësisht temperaturave të larta dhe tensioneve politike në rritje në këtë rajon.

Në Haxhin e këtij viti pritet të marrin pjesë një numër i madh i pelegrinëve nga Irani, qeveria e të cilit ka bojkotuar këtë ngjarje, pasi besohet se 2,300 pelegrinë, shumica prej tyre iranianë, janë shtyrë për vdekje gjatë një rituali afër Mekës më 2015.

Haxhi këtë vit nis më 19 gusht dhe përfundon më 24 të po këtij muaji derisa ritualet e tij pritet t’i përfundojnë 2 milionë persona nga 2 miliardë myslimanë sa vlerësohet se janë në botë.

Sipas fesë islame, secilit mysliman i kërkohet të përfundojë Haxhin, që konsiderohet një nga pesë shtyllat e kësaj feje.

Provo po ashtu

greenland, danimakre, shba

A mund të blihet kombi grenlandez me një histori të dhimbshme kolonizuese

Grenlanda u kolonizua nga danezët në vitin 1721, gjë që pasoi me një periudhë krishterimi …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.