vlora dumoshi

Dumoshi: Unë jam Vlora e Prishtinës

Kandidatja për asambleiste në Kuvendin e Prishtinës nga radhët e LDK-së, Vlora Dumoshi, të hënën mbrëma e fokusoi fushatën në barazi gjinore.

Gjatë takimit me gratë , Dumoshi foli për sfidat e gruas në politikë dhe pengesat me të cilat ballafaqohen gratë e vajzat.

InfoGlobi ju sjell të plotë fjalimin e saj:

Shumëkush nuk na ka besuar. Disa edhe na kanë fyer e përçmuar pse kërkesat tona për barazi e të drejta që i meritojmë kanë qenë të zëshme. Ne nuk u dorëzuam. Sot jemi më të forta se kurrë.
Sot jemi bashkë; më askush nuk mund të na shkelë të drejtat apo të na fyej dinjitetin tonë prej femre.
Nuk ka qenë e lehtë për asnjërën prej nesh t’i thyejmë pengesat që jeta na i ka sjellë.
Ata që është dashur të na përkrahin e mbrojnë shpesh herë na kanë tradhtuar e lënë vetëm. Por ne nuk jemi ndalur. Unë nuk jam ndalur.
Sepse kam besuar në dinjitetin tim; vlerat e mia nuk janë plaçkë që varen nga dikush. Ato më takojnë mua t’i mbroj e promovoj.
Secila prej nesh kemi një këngë që kemi nisur dhe e cila ende nuk ka përfunduar. Aty ka nota gëzimi, trishtimi e vetmie por ajo kurrë nuk do të përfundoj e shtypur e thyer dhe e mundur. Kënga jonë do të jetë forcë e motiv për gratë tjera që mos ta ndalin kurrë betejën qe ne kemi nisur.
Unë i besoj Arbanit, sepse ai është djali i një nëne të mrekullueshme e zemërmirë. Është bashkëshort i një gruaje të përkushtuar e të fortë.
Arbani do të jetë mbështetja jonë. Ai është zotuar për këtë.
Unë i besoj atij. Ai nuk tradhton.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.