Ballina / Shëndet & Fitnes / Me dron kundër mushkonjave
droni_infoglobi

Me dron kundër mushkonjave

Dronë të cilët shpërndajnë mushkonja sterile nëpër hapësira të mëdha janë duke u zhvilluar në mënyrë që të ndalojnë përhapjen e sëmundjeve siç mund të jetë malaria.

Mushkonjat meshkuj sterile nuk mund të prodhojnë pasardhëses kur çiftëzohen me mushkonjat femra.

Duke u grumbulluar ndaj mushkonjave meshkuj të tjerë, ulin numrin e popullsisë së mushkonjave.

Kjo metodë ka funksionuar mjaft mirë në kontrollimin e popullsisë se disa insekteve.

Mirëpo shpërndarja e tyre nëpër zonat ku nuk ka rrugë është e vështirë, andaj organizata teknologjike WeRobotics është duke zhvilluar dronë që mund të kryejnë këtë punë.

Kjo ide do të vihet në funksion në vitin 2018.

 

Provo po ashtu

ushqim jo i shendetshem

Cilit ushqim duhet t’i shmangeni gjatë darkës

Ne të gjithë e dimë mjaft mirë se çfarë është e mirë dhe çfarë jo …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.