epa06747281 Tedros Adhanom Ghebreyesus, director general of the World Health Organization (WHO), attends a press conference at the European headquarters of the United Nations in Geneva, Switzerland, 18 May 2018. The WHO Director-General answered questions ahead of the World Health Assembly and following the meeting of an International Health Regulations Emergency Committee on Ebola in the Democratic Republic of the Congo. EPA-EFE/VALENTIN FLAURAUD

Drejtori i OBSH-së: Nuk mjaftojnë vetëm maskat kundër koronavirusit

Drejtori i Përgjithshëm i Organizatës Botërore të Shëndetësisë Tedros Adhanom Ghebreyesus, tha të hënën se vetëm maskat nuk janë zgjidhja kundër pandemisë së COVID-19, pasi që po aq e rëndësishme është edhe larja e duarëve dhe distanca sociale.

“Nuk ka përgjigje binare, nuk ka asnjë zgjidhje-mrekulli. Vetëm maskat nuk mund ta ndalojnë pandeminë e COVID-19”, tha Ghebreyesus.

Ai i bëri këto komente gjatë një konference virtuale për shtyp që mbajti sot nga Gjeneva.

Ai shtoj se përdorimi i maskave në mënyrë të përhapur në mesin e popullatës justifikohet vetëm në rastin kur ka një qasje të kufizuar ndaj ujit për të larë duart ose kur distancimi fizik është i vështirë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.