fbpx

Dita Ndërkombëtare e Tokës

Sot në mbarë botën festohet Dita e Tokës e cila është vendosur në datën 22 prill në vitin 1970.
Në këtë datë 20 milion amerikanë morën pjesë në demonstratën mjedisore nga më spektakolaret, që u quajt “Dita e Tokës”.

Ndërkohë që edhe në Kosovë do të festohet kjo Ditë ku do të ketë mbjellje të fidanëve nga personalitete politike dhe shoqata që merren me mbrojtjen e ambientit.

Një nga lëvizjet më të zgjuara në strategjinë e Hayes, konsiderohet blerja e një faqeje të “Neë York Times” në shkurt 1970, ku u njoftua lajmërimi se në 22 Prill 1970 banorët e të gjitha Shteteve të Bashkuara duhet të demonstronin për një mjedis më të pastër. E këtij lajmërimi iu bashkuan plotë 20 milion amerikanë dhe bënë që kjo ditë të quhet edhe “Dita e Tokës”. /infoglobi.info/