Ballina / BOTA / Disiplina për 12 milion nxënësit e Francës
franca, celularet, shkolla

Disiplina për 12 milion nxënësit e Francës

S’mun të përdorin më celularët, tabletat dhe orët inteligjente në shkollë

Në fillim të kësaj vere Franca ndaloi të gjithë nxënësit nën 15 vjeç që të përdorin celularët, tabletat dhe orët inteligjente në çdo pikë gjatë ditës.

Nxënësit francezë që kthehen nga pushimi i verës nuk do të jenë më në gjendje të përdorin telefonat e tyre gjatë ditëve në shkollë.

Qeveria është e shqetësuar që nxënësit po bëhen shumë të varur dhe të hutuar nga telefonat e tyre.

https://www.youtube.com/watch?v=YYN7XmqfCi0

Ligji i ri mbarëkombëtar i miratuar nga Presidenti Francez Emmanuel Macron, do të prekë shkollat ​​e mesme dhe fillore.

Shkollat ​​do të merren në mënyrë të pavarur me logjistikën se si nxënësitt do të mbahen larg telefonave të tyre.

Ministri i arsimit Jean-Michel Blanquer në qershor përshëndeti legjislacionin si “një ligj për shekullin XXI”, dhe tha se ai do të përmirësonte disiplinën midis 12 milion nxënësve shkollorë të Francës, raportoi Agence France-Presse.

https://www.youtube.com/watch?v=p5FbyDhpNkA

Provo po ashtu

Tre persona të vdekur gjatë protestave në Kili

Tre persona kanë mbetur të vdekur pas një zjarri në një dyqan në natën e …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.