henry_infoglobi

Disa fakte rreth mbretit Henry VIII

Një nga mbretërit më të egër dhe më famëkeq të historisë angleze është edhe Henry VIII.

Henry VIII ka pasur 6 gra. Një ka shpëtuar, një ka vdekur, dy janë divorcuar dhe dy janë dënuar me vdekje.

Ai kundërshtoi kishën dhe formoi një sistem të ri kishtar duke e shkruar vet një pjesë të Biblës së re.

Ai është monarku i vetëm anglez që ka sunduar Belgjikën gjatë një periudhe.

Ai e bashkoi Wales-in në Mbretërinë e Bashkuar që është sot.

Ai u bë mbret veç sepse vëllai i tij vdiq.

Ai u bë mbret në moshën 16-vjeçare.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.