Ballina / Galeria / Dinozauri i fshehur i tempullit Ta Prohm
ta prohm

Dinozauri i fshehur i tempullit Ta Prohm

Stegosaurs ka ekzistuar në kontinentin evropian dhe në Amerikën Veriore gjatë periudhës së Juraidike, diku 150 milionë vjet më parë.

Por, nëse gjykojmë nga gravurat e tempullit në Angkor, krijohet përshtypja se dionozaur të këtij lloji ka pasur edhe në Kamboxhë, sado që besohet se këtu ata kanë jetuar më vonë, diku nga shekulli i 12 para erës sonë.

Në tempullin Ta Prohm , që është ndërtuar nga viti 1100 në Kamboxhë, gravurat shpalojnë pamjet e dinozaurit, pamje këto që po mbështesin pohimet e kamboxhianëve se ‘dinozaur Stegosaurs ka pasur edhe në këtë shtet’.

Zbulimi i kësaj gravure, e cila si duket i shpëtoi me shekuj syrit të atyre që patën rastin të analizojnë artin e bukut të ‘shtrirë’ në muret e këtij tempulli po bën që shkenca sërish të rishikojë kalendarin e zbulimeve historike. /infoglobi/v.b.

 

Provo po ashtu

shpella kine

Kjo shpellë është sa 22 fusha futbolli dhe sa 4 piramida të Gizës

Një vizitë në një nga shpellat më të mëdha në botë mund të duket si …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.