Dhjetë gjëra që nuk i keni ditur për Hitlerin

Kur përmendet emri Hitler dhe fakte për të, mendoni që dini gjithçka dhe asgjë nuk ju ka shpëtuar pa e parë dhe dëgjuar, por jo, këtu i keni 10 fakte të tjera të cilat me shumë gjasë nuk i keni ditur.

 1. Hitleri u përjashtua nga shkolla e Artit më shumë se një herë

Ju të gjithë e keni ditur që Hitleri u përjashtua nga Fakullteti i Arteve, por ai kishte aplikuar prapë dhe sërish ishte përjashtuar. Gjendja kishte shkuar deri në atë shkallë sa që, ai nuk u lejua më as të hynte në testin pranues.

 2. Kur flasim për artin, surprizë: Hitleri parapëlqente pikërisht këta artist gjerman

Që Hitleri parapëlqente punët e artistëve gjerman u vërejt në lidhjet paralele të pikturave të tij me ato të piktorit gjerman Hans Thoma. Të preferuar të tjerë? Albrect Durer, Lucas Cranach the Elder, and Johannes Vermeer- këta të gjithë s’besoj që do të donin të ishin të parapëlqyerit e tij.

 3. Ai praktikohej për fjalime duke bërë foto të vetvetes

Një suprem megaloman i cili ishte i fiksuar me figurën e tij kishte një fotograf të tijin (Heinrich Hoffman), për t’i bërë foto atij gjatë fjalimeve për të parë sa i “rëndë” dukej. Ai i kishte thënë fotografit që t’i fshinte fotot pastaj, por ai nuk e kishte bërë këtë gjë dhe ja ku e kemi një foto.

 4. Ai shpenzonte pa kontroll

Hitleri ishte jashtë kontrollit përgjithësisht,por veçanërisht Volker Ullrich së fundi shpalosi që ‘Fuhrer’ shpenzonte me mijëra në sende tjera (makina,shampanjë,rroba etj.).Duke supozuar që ishte ‘njeri i popullit’ ‘Në çka nuk shpenzoj para ai?,tatim në të hyra sigurisht. Sepse sigurisht nuk kishte.

5. Hitlerit i kishin kërkuar t’i presë mustaqet

Hitleri dhe mustaqet e tij të shkojë së bashku më mirë se çdo krahasim që ndoshta mund të bëni, por stili i tij i preferuar i mustaqeve ishte në fakt me stil ndryshme. Fatkeqësisht për të, gjatë shërbimit Luftës së Parë Botërore, ai ishte urdhëruar për të shkurtonte mustaqet pasi duhet të përshtateshin nën maskë të gazit (Gjë e cila nuk funksionoj – ai ishte i helmuar në vitin 1918 dhe përkohësisht i verbuar)

 6. Atij i pëlqente Disney

Sa më shpejtë të mundohemi të mos e kuptojmë Hitlerin aq më mire është. Sidoqoftë, përderisa Disney përfaqëson filma për fëmijë dhe familja e Hitlerit e parapëlqente “Borëbardhën dhe 7 xhuxhat”. Veçanërisht Hitleri kishte një simpati të madhe për filmin “King Kong”, për shkak të efekteve speciale dhe luftën bashkë me të.

 7. Obesioni i Hitlerit me Wanger kishte filluar mijëra vjet para Luftës së dytë Botërore

Duke shkruar në librin e famshme të tij “Mein Kampf” se, ai ishte i “varur” pas pjesëmarrjes në operën “Lohengrin”, Hitleri thuhet se ikte nga shkolla për të marrë pjesë në opera.

8. Ka thashetheme që Hitleri krijoi një ushtri me qenë që flisnin

Sipas Dr. Jan Bondeson, Hitleri dhe ithtari i tij “edukuan” qentë me të cilët komunikohet (përmes përgjimit të putrave, lehjes dhe tundjes së bishtit të tyre). Këta qenë janë menduar për të ndihmuar të fitojë luftën (me sa duket), e cila e bën pa kuptim duke pasur parasysh se Hitleri ishte i apasionuar shumë për qentë e tij, Blondi dhe Bella (ai e vrau para se të vriste veten).

 9. Hitleri ishte një vegjetarian i cili ishte i zellshëm në lidhje me testimin e ushqimit

Çuditërisht Hitleri ishte një person paranojak. Pra paranojak, në fakt, se ai kishte punësuar testues ushqimi që në njërën anë i mori për t’i shijuar “Creme de la Crème” të kuzhinës gjermane. Pas një tentativë për vrasje ndaj tij, ai në thelb mbajti shijuesit e ushqimit, sipas Margot Woelk, i bëri të përjetojnë përvoja të pakëndshme.

 10. Aktori i tij i preferuar vdiq në vitin 2011

Në moshën 108, ndërroj jetë aktori i preferuar i Hitlertit, holandezi Johannes Heesters. Megjithatë, pavarësisht nga të qenit një i preferuar i diktatorit dhe “SS”-ve, Heesters, ishte ende i lejuar për t’u përforcuar për shkak se aleatët nuk mendonin se ai ishte i përfshirë në propagandën naziste. Megjithatë, për shkak se ai ka kryer shfaqje për regjimin nazist, çështja e tij u shqyrtua për disa dekada./ORAinfo/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.