Dëmet shëndetësore në martesat pa ‘zemër’!

Zemrat e ndara në dysh në martesë mund të jenë rreziku kryesor pse keni probleme me zemër, ose që do të përballeni me një problem të tillë.

“Gjetjet më intriguese ishin se brenda çiftit, vetëm nëse të dy nga ta ndjenin njëjtë për partnerin e tyre, kishte ulje të riskut nga sëmundjet e zemrës”, ka deklaruar Bert Uchin, psikolog nga Universiteti i Utah, njëherit dhe udhëheqës i studimit.

Shëndeti i të dy bashkëshortëve është i varur , zbulon studimi.

Studimi ka shikuar efektet shëndetësore, ndjenjat pozitive ose negative të çiftit, dhe erdhi në përfundim se nëse partnerët nuk e duan njëri tjetrin pak a shumë njejtë, apo nëse u mungon kujdesi reciprok atëherë kjo sjell deri tek problmet shëndetësore me zemër./infoglobi/v.b.