Ballina / KOSOVA / Delawie : Institucionet, jo kompromis që krijohet nga të huajt

Delawie : Institucionet, jo kompromis që krijohet nga të huajt

Sa më shpejt që është e mundur, ka sugjeruar që të zgjidhet situata e krijuar, Ambasada e SHBA’së në Prishtinë.

Ambasadori Greg Delawie ka bërë të qartë se ka ardhur koha që vetë kosovarët të gjejnë zgjidhje, pa pritur që këtë ta bëjnë të huajt.

“Mendoj se çka duhet të shohim është zgjidhje kosovare. Matematika është e pacenueshme. I keni tri grupe, e secila prej tyre i ka përafërsisht rreth 1/3 e deputetëve. Është e qartë se duhet të ketë ndonjë kompromis dhe që duhet të ketë kompromis të nxjerrë nga vetë kosovarët, jo kompromis që krijohet nga të huajt, ka thënë Delawie për KTV’në.

Delawie ka shtuar se mesazhi i tij është për të gjitha partitë dhe për asnjërën individualisht, kur është pyetur se si duhet të veprohet meqenëse koalicioni fitues i zgjedhjeve, PAN’i, nuk e ka shumicën parlamentare.

 

@Fluidi

Provo po ashtu

tanja fajon

Tanja Fajon: Nuk ka më arsye për justifikime apo vonesa

Eurodeputetja e raportuesja për liberalizimin e vizave me Kosovën në Parlamentin Europian Tanja Fajon shpjegon …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.