fbpx
puna

Dashuria ndaj punës është e shëndetshme

Thuhet se personat që punojnë shumë, po e çojnë veten hershëm në varr.

Por, një studim i ri tregon se nuk ndodh çdo herë dhe një gjë e tillë qëndron vetëm në disa raste.

Kjo pasi njerëzit që e duan punën e tyre nuk vuajnë nga rezultatet e shëndetit negativ nga puna jashtë orarit dhe përgjigjja ndaj email-it në çdo kohë, transmeton Klan Kosova.

Konstatimi vë në dyshim vërejtjen, valën aktuale të hulumtimit duke paralajmëruar punëtorët që vuajnë nga ADHD, të kenë një rrezik të lartë të depresionit dhe mund të vuajnë probleme të zemrës nga pagjumësia.

“Puna është çelsi”, thotë profesor Lieke ten Brummelhuis, studiuesi kryesor në Beedie School of Business në Universitetin Simon Fraser.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.