Ballina / KURIOZITETE / Danezët i kërkojnë UNESCO-s të mbrojë lumturinë e tyre
danezet

Danezët i kërkojnë UNESCO-s të mbrojë lumturinë e tyre

Danimarka do ti kërkojë Agjencisë Kulturore të Kombeve të Bashkuara UNESCO të njohë zyrtarisht konceptin e `hygge`, një arsye, thonë Danezët, pse vendi i tyre është ndër më të lumurit në botë.

Fjalia daneze ‘hygge’, që përfshin humorin, atmosferë rehatie dhe komoditeti, është përhapur ndërkombëtarisht vitet e fundit.

Shumë njerëz e kreditojnë atë për renditjen e lartë të Danimarkës në sondazhet globale të mirëqenies.

Fushata turistike Visit Denmark do ti bënte kërkesën UNESCO-s për njohjen ‘hygge’.

Nëse do të jetë e sukseshme UNESCO-ja do të njohë ‘hygge’, si trashëgimi kulturore së bashku me praktikat dhe traditat siç është kultura e birrës së Belgjikës dhe praktika e lashtë indiane e yogas.

UNESCO liston jo vetëm monumente dhe vepra arti por edhe praktika, tradita dhe rituale shoqërore.

@Fluidi

Provo po ashtu

magnum prototypes infoglobi

Po. Këto vetura janë të vërteta

Shumëkush do të ngelë gojëhapur kur të shoh se çfarë paisjesh transportuese apo “vetura” moderne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.