COVID-19: Numri i të infektuarve në gjithë botën kalon në 1.2 milion

Numri i rasteve të konfirmuara me koronavirus në gjithë globin ka kaluar  në mbi 1.2 milion, sipas shifrave të Universitetit Johns Hopkins.

Pak më shumë se një në katër prej këtyre rasteve është në SHBA, që ka të regjistruara 311.544 raste. Deri më tani në gjithë botën janë regjistruar 64.753 vdekje të lidhura me koronavirus.

Pesë vendet me numrin më të madh të rasteve të konfirmuara ishin SHBA, Spanja, Italia, Gjermania dhe Franca. Kina, e cila tani është në numrin gjashtë, të shtunën raportoi 30 raste të reja të koronavirusit që pas 19 ditëve që u duken të qeta./Infoglobi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.