COVID-19, Fakte të shpejta nëpër botë

Rastet e infektuara me COVID-19 në të gjithë botën kanë kaluar 1.1 milion, dhe të paktën 60,000 njerëz kanë vdekur;

Mbretëria e Bashkuar përjetojë 708 vdekje brenda një dite, ndërsa autoritetet nxitën  publikun për të qëndruar në shtëpi derisa moti të kthehet me temperatura më të ngrohta;

Një fëmijë pesëvjeçar pa ndonjë problem shëndetësor paraprak, besohet të jetë viktima më e re nga COVID-19 në Mbretërinë e Bashkuar;

Drejtori i Mjekësisë NHS në Angli, Stephen Powis, thotë se niveli i lartë i vdekjeve në Mbretërinë e Bashkuar ka të ngjarë të vazhdojë për një ose dy javë;

Shteti i New York përjetojë vdekje rekorde prej 630 të të infektuarve me virusin COVID-19 në një ditë të vetme;

Presidenti amerikan Trump i refuzoi këshillat e ekspertëve të tij për vendosjen e një maske në fytyrë;

Spanja raporton 809 vdekje të tjera, por ka shenja se shkalla e infeksionit të saj po ngadalësohet;

Lajme shpresëdhënëse nga Italia ndërsa vendi sheh rënien e parë të pacientëve që merren me kujdes intensiv nga koronavirusi;

Një ditë kujtimi është mbajtur në Kinë për të nderuar ata që vdiqën nga Covid-19;

FMN thotë se pandemia ka ngecur ekonominë globale, duke shkaktuar një recesion më të keq se 2008;/ infoglobi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.