obsh

Coronavirus është shpallur një emergjencë globale nga Organizata Botërore e Shëndetit

Coronavirus është shpallur një emergjencë globale nga Organizata Botërore e Shëndetit, pasi shpërthimi vazhdon të përhapet jashtë Kinës.

“Arsyeja kryesore për këtë deklaratë nuk është ajo që po ndodh në Kinë por ajo që po ndodh në vendet e tjera,” tha shefi i OBSH-së Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Shqetësimi është se mund të përhapet në vendet me sisteme të dobëta shëndetësore.

Numri i vdekjeve tani është në 170 në Kinë.

OBSH tha se kishte pasur 98 raste në 18 vende jashtë Kinës, por nuk ka vdekje.

Ka pasur tetë raste të infeksionit nga njeriu në njeri – në Gjermani, Japoni, Vietnam dhe Shtetet e Bashkuara.

Dr Ghebreyesus, duke folur në konferencën për shtyp në Gjenevë, e përshkroi koronavirusin si një “shpërthim të paparë” që është takuar me një “përgjigje të pashembullt”.

Ai vlerësoi “masat e jashtëzakonshme” të Kinës të marra për të parandaluar përhapjen e virusit.

Lexo edhe:

Revista prestigjioze Lancet shpalon çka i bën trupit të njeriut koronavirusi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.