fbpx

CNN raporton se demokratët fituan në Gjeorgjia. Do ta drejtojnë edhe Senatin amerikan

Demokrati Jon Ossoff e ka fituar garën e tij për përfaqësuesin e dytë të Georgias në Senatin amerikan, sipas projeksioneve të para të televizionit CNN.

Fitorja e tij nënkupton se demokratët do të kontrollojnë Senatin. Me Ossoffin dhe Raphael Warnockun që fitojnë zgjedhjet në garën kundër senatorëve të deritanishëm republikanë nga Georgia, Senati do të ketë nga pesëdhjetë senatorë demokratë e pesëdhjetë senatorë republikanë.

Zëvendëspresidentja e zgjedhur, Kamala Harris, demokrate, do të vendos në rast të votimit të barabartë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.