dollari_infoglobi

Cliff High: Dollari mund të zhduket

Cliff High sapo ka përfunduar një zhytje të thellë në monedhat e kriptimit si Bitcoin. High përdor atë që ai e quan “gjuhësi parashikuese” për të parë tendencat dhe për të bërë parashikime për ngjarjet e ardhshme.

Me çmimet më të fundit të çmimeve në të ashtuquajturat monedha të llojit të zinxhirit bllokues, çfarë përfaqëson Cliff High në raportin e fundit të minierave në internet, raporton “Locklip”.

High zbulon, “Ne nuk jemi në një kohë kur ne po vlerësojmë një bollëk të pasurisë, Bitcoin kundër një depoziti të borxhit, dollarit, por ne po shohim një episod të hiperinflacionit. Është një episod ku shumë njerëz e humbasin besimin në dollarë, dhe ata nxitojnë në Bitcoin dhe monedha të tjera kripto…

Ka njerëz që hyjnë dhe dalin nga hapësira e fshehtë bazuar në nivelet degraduese të besimit në dollarin amerikan. Pra, ne kemi një rivendosje globale të monedhës në këtë pikë. Nuk do të ketë asnjë konferencë të Bretton Woods. Nuk do të ketë mbledhje të bankës qendrore G-7, sepse këta individë janë prapa kurbës. Kurba po drejtohet nga të gjithë njerëzit pasi humbasin besimin në të gjitha monedhat dekretuese… Ne kemi dëshmi të demonstrueshme se drejtuesit e dollarit janë shumë të këqij”.

Ai gjithashtu thotë se “Ne jemi në një pikë fluksi ku një sistem po vdes dhe ne jemi gati të shkojmë në një tjetër. Koha në të cilën ndodhemi tani është se ku po rritet gjithçka, i gjithë korrupsioni globalisht, sepse nuk mund ta paguajmë më me dollarë që po vdesin”.

Ku Cliff e sheh Bitcoinin duke shkuar në hiperinflacion lind pyetja se ku po shkojmë? Cliff High thotë, “Unë kam atë që ju e quani një pikë goditje, një vlerë numerike që grupet tona të të dhënave janë duke synuar në atë që tregon se Bitcoin duhet të jetë rreth 13,800 dollarë diku në fillim të shkurtit të vitit 2018. Gjithmonë kam menduar që kriptovalutat do të duhej të shpërthejnë së pari për të mërzitur strukturën e bankave qendrore, kështu që argjendi dhe ari mund të shpërbëhen”.

High vazhdon të thotë: “Argjendi dhe ari janë asetet më të nënvlerësuara në planet… dhe ai parashikon “deri në fillim të shkurtit, ari do të jetë në 4.800 dollarë për ons (28, 3 gramë) dhe argjendi do të jetë rreth 600 dollarë për ons”.

High gjithashtu thotë, “FBI nuk mund të vrasë kriptovalutat… elitat kanë frikë, sepse nuk mund t’i kontrollojnë monedhat kripto, dhe nuk mund t’i shtypin ato. Kur dollari vdes, korrupsioni dhe krimi do të zbulohen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.