Mos i kryqëzoni këmbët, është e dëmshme për shëndetin

Çka ndikon tek problemet me kockat ?

Ka shumë persona në mbarë botën që vuajnë prej ankthit në mënyrë të vazhdueshme.
Por përveç shëndetit mendor, duket se ankthi ndikon negativisht edhe në shëndetin e kockave. Një studim i fundit ka zbuluar se ankthi dobëson kockat dhe ul nivelin e Vitaminës D.

Kjo vjen edhe prej shkakut se densiteti i kockave ulet shumë në momentin kur prekeni nga ankthi dhe stresi. Për herë të parë studimi ka zbuluar se femrat rrezikohen më shumë nga kjo gjë dhe kockat e tyre mund të pësojnë më shpejt dëmtime të rënda si për shembull thyerje.

Por për të mos pasur të tilla probleme ju duhet që të merrni Vitaminë D dhe të konsumoni vaj peshku, të verdhën e vezës dhe drithëra. Gjithashtu duhet që të mos mendoni gjithmonë më të keqen dhe të kujdeseni sa më shumë për shëndetin tuaj mendor. /revistawho.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!