fbpx
euro paga

Cka i karakterizon milionerët

Kompanitë që vlerësojnë sjelljet e njerëzve dhe të arriturat e tyre në fushën financiare kaë dalur me listën e ‘disa karakteristikave që janë të përbashkëta për shumicën e milionerëve’.

Punë e rëndë dhe në orare të gjata, arsimim kontinuel, investim I zgjuar, riskant dhe të drejtpërdrejt…Këto janë disa nga tiparet që janë listuar në sondazhin e realizuar nga kompania Grupi Spektër”.

Ja karakteristika kryesore të milionerëve:

 1. Janë sipërmatrrës dhe nuk pritojnë të nisin nga e para implementimin e ideve të tyre biznesore
 2. Çdo herë arrijnë në kohën e caktuar dhe puna prej 40 orësh në javë për ta është gjysmë orari. Zakonisht ata punojnë 60 deri në 80 orë në javë, kurse pushimet e tyre janë gjithëherë ‘pushime pune’.
 3. Janë dinamik dhe kanë shumë energji. Flejnë pak, sepse kurr nuk kanë kohë që të flejnë më gjatë. Adaptohen në jetën kur u mjafton 4 orë gjumë brenda 24 orëve.
 4. Janë vizionarë dhe nuk pranojnë të vjedhin idetë e të tjerëve. Duan të zbatojnë idetë dhe ti çojnë deri në fund idetë veta.
 5. Janë të vendosur dhe këmbëngulës
 6. Nuk I ndalë asgjë, e edhe atëherë kur shumica beson në të pamundurën ata provojnë ta bëjnë të mundurën. Provojnë dhe dështojnë, nuk kanë frikë nga dështimet
 7. Janë të hapur ndaj ideve artistike
 8. Besojnë shumë deri në momentin kur jeta I bind se nuk kishin të drejtë të besojnë në persona apo n ëide të caktuara
 9. Besojnë se janë njerëz special dhe u pëlqen kur janë të adhuruar
 10. E fshehin faktin se shumica e klientëve të tyre e dinë se ‘milionerët nuk janë personat më të zgjuar në botë’ dhe në rrethin e tyre të ngushë mbajnë njerëz të cekët që do ta mbrojnë me cdo kusht ‘imazhin e të qenurit të mençur’.
 11. Përkundër perceptimit për një jetë ‘holivudiane’ milionerët jetojnë në mënyrë modeste. Milionerët besojnë se veshja, dukja dhe luksi janë gjëra për injorantët dhe për njerëz të kompleksuar.
 12. Milionerët nuk investojnë vetëm në një gjë të vetme, ndonjëherë happen dhe i zhvillojnë disa ide njëkohësisht por kurr nuk e humbin busullën e vizionit të tyre afatgjatë. /infoglobi/v.b.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.