Ballina / Shëndet & Fitnes / Çka është Ortosomnia

Çka është Ortosomnia

Ortosomnia paraqet probleme me gjumin, të cilën e shkakton teknologjia, përkatësisht aplikacionet që matin kualitetin e jetës dhe përcjellin gjumin.

Ky lloj aplikacioni regjistron kur flini, sasinë e gjumit dhe kualitetin e gjumit tuaj.

Megjithatë, ka gjithnjë e më shumë persona që bazohen kryesisht në këtë aplikacion dhe diagnostifikojnë vetë çrregullimet që nuk i kanë.

Njëra prej tyre është dhe çrregullimi i gjumit, i cili në këtë rast quhet ortosomnia – orto do të thotë e rregullt, somnia – fjetje.

Ekspertët rekomandojnë që në vend të bazohemi në aplikacion, më mirë është që të dëgjojmë trupin tonë. Në mëngjes, pasi të zgjoheni, përcillni gjendjen se si ndiheni.

Nëse jeni të përgjumur, atëherë ju keni fjetur mirë, pavarësisht asaj që thotë aplikacioni juaj.

@Fluidi

Provo po ashtu

A munden valët zanore të ndihmojnë për mjekimet e Alzaimerit

A munden valët zanore të ndihmojnë për mjekimet e Alzaimerit?

Membrana filtruese e enëve të gjakut që furnizojnë trurin, parandalon depërtimin në sistemin e qarkullimit …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.