Ballina / LIFESTYLE / Çka e rrezikon shëndetin e fëmijës?
foshnja, jodi

Çka e rrezikon shëndetin e fëmijës?

Mungesa e hekurit e cila shfaqet më shumë tek fëmijët e moshës 6 deri 36 muajsh ndikon negativisht në zhvillimin e trurit.

Truri është pjesa më e ndjeshme ndaj mungesës së hekurit tek fëmijët, prandaj ushqimi më i mirë që mund t’i jepet fëmijës është qumështi i nënës.

Nëse qumshti i nënës është i pa mjaftushëm atëherë fëmijës duhet t’i jepen ushqime të cilat përmbajnë hekur.

Duhet qëndruar larg produkteve të cilat e shëndoshin fëmijen si mielli i orizit, biskotat dhe nuk duhet harruar se qumështi i lopës nuk këshillohet para moshës 1 vjeç për shkak të sasisë së pakët të hekurit që e përmban . /infoGLOBI/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!