Çka e befason më së shumti tek njerëzit Dalai Lamën?

“Ajo që më befason më së shumti është – njeriu. Ai e flijon shëndetin e tij për të fituar para. Pastaj i flijon paratë për ta kthyer shëndetin e tij.

Mund të thuhet se Dalaj Lama është personalitet bukur interesant, siç është edhe pikëpamja e tij mbi jetën jashtëtokësore. Gjatë një interviste Dalaj Lamën e kanë pyetur se çka e befason më së shumti në botë, ndërsa përgjigja e tij na bën që për një çast të ndalemi e të mendojmë thellë.

“Ajo që më befason më së shumti është – njeriu. Ai e flijon shëndetin e tij për të fituar para. Pastaj i flijon paratë për ta kthyer shëndetin e tij.

Ai është aq i brengosur për të ardhmen sa nuk kënaqet në të tashmen. Rezultati është se njeriu nuk jeton as në të tashmen as në të ardhmen; jeton sikur kurre nuk do të vdesë, e pastaj vdes sikur kurrë nuk ka jetuar”.

Deklaratë mbresëlënëse dhe e fuqishme. Vërtet, lehtë është ta lexosh këtë citat dhe të klikosh në një faqe tjetër video apo diçka të tretë, por nëse vërtet ndajmë pak kohë dhe lejojmë që kjo deklaratë të jehojë në mendjen tonë të vetëdijshme për disa minuta, kuptimi i vërtetë dhe thellësia e saj do të fillojë të veprojë.

Jetojmë jetët tona në mënyrë aq destruktive, e për të përmirësuar diçka i përdorim vetëm paratë. Për të fituar ato para duhet të shumtën e ditëve tona të bëjmë punë të cilat kryesisht nuk i duam – gjë që nuk është mirë për shëndetin tonë. Në njëfarë kuptimi, ne jemi si robë, por nuk e dimë këtë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.