Ballina / Shkencë / Cili është burimi i valëve të regjistruara kozmike

Cili është burimi i valëve të regjistruara kozmike

Valë të rralla dhe të shkurtra u kapën nga anijet kozmike rreth 10 vite më parë dhe astronautët u vunë në mëdyshje për burimin e tyre. Disa sugjeruan se valët misterioze kishin ardhur nga klientët që donin të kontaktonin me tokësorët.

Tani, shkencëtarët kanë konfirmuar se sinjalet misterioze me të vërtetë vijnë nga hapësira e jashtme. Valët e radios FRBs janë emisione që shfaqen me breshëri përkohësisht dhe rastësisht, duke i bërë ato jo vetëm të vështira për t’i gjetur, por edhe për t’i studiuar.

Misteri rrjedh nga fakti se nuk dihet se çfarë mund të prodhojë një hov i tillë i  shkurtër dhe i mprehtë.

“Ndoshta shpjegimi më i çuditshëm për FRBs është se ata ishin transmetime të  huaja,” tha Profesor Matthew Bailes nga Swinburne Universiteti i Teknologjisë në Melburn, i cili ka kontribuar në kërkimet e reja.

Shkencëtarët kanë kapur valët nga radio-teleskopi Molonglo, pranë Canberras. Në vitin 2013, shkencëtarët kuptuan se arkitektura unike e teleskopit Molonglo do të mund të përdoret për të identifikuar SNK për shkak të gjatësisë së tij të madhe fokale.

@Fluidi

Provo po ashtu

shkencetari dhe jeta e njerezve

Ja sa do të jetojnë njerëzit sipas Dr. De Grey

Një shkencëtar beson se avancimi i teknologjisë së shpejti do t’i lejojë njerëzit të kontrollojnë …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *