Cilat libra preferonte shkrimtari Gabriel Garsia Markez

Në karrierën e tij të gjatë dhe të bujshme si shkrimtar, Markezi ka thënë që kanë qenë disa libra që mbi të tjerët ia kanë rritur dashurinë për letërsinë

Ndër autorët që ai pëlqente janë: Thomas Mann, James Joyce, William Faulkner, Franz Kafka, Ernest Hemingway, Virginia Woolf,/, transmeton arbresh.

Kurse libret më të preferuar ishin:

“Mali magjik” nga Thomas Mann

“Njeriu nën maskën e hekurt” ngaAlexandre Dumas

“Uliksi” nga James Joyce

“Teksa shtrihem e vdes” nga William Faulkner.

“Edipi mbret” nga Eskili

“Mobi Dik” nga Herman Melville

“Metamorfoza” nga Franz Kafka.

“Orlando” nga Virginia Woolf

“Zonja Dalloej” nga Virginia Woolf.

“Tregime” nga Ernest Hemingway.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.