Ballina / Tech këshilla / Cilat goma dimri janë më të mirat për vitin 2017 sipas ADAC
blackboots-winter-tyres

Cilat goma dimri janë më të mirat për vitin 2017 sipas ADAC

Organizata Gjermane ADAC ka testuar 16 marka të gomave të dimrit të dimensioneve 195/65 R15 dhe 215/65 R16.

Sipas këtyre testimeve, Continental vazhdon të mbajë kryesimin me modelin Continental WinterContact TS860. Vendi i dytë dhe i tretë mbahen nga marka të rangut të dytë si ESA Tecar dhe brendi tjetër në pronësi të Michelin, Kebler.

Në vazhdim gjeni renditjen si dhe përmbledhjen e testit të këtyre gomave.
1. Continental WinterContact TS 860

Gjithsejtë: 59.4 / Rrugë e thatë: 7.6 / Rrugë e lagësht: 8.4 / Rrugë me borë: 8.2 / Rrugë me akull: 7 / Rezistenca gjatë rrotullimit: 8.2 / Zhurma: 5.2 / Qëndrueshmëria e veshjes: 7 / E përgjithshmja: 7.8
2. ESA Tecar Super Grip 9

Gjithsejtë: 58.4 / Rrugë e thatë: 7.4 / Rrugë e lagësht: 7.4 / Rrugë me borë: 7.4 / Rrugë me akull: 7.8 / Rezistenca gjatë rrotullimit: 8.6 / Zhurma: 5.4 / Qëndrueshmëria e veshjes: 7 / E përgjithshmja: 7.4
3. Kleber Krisalp HP3

Gjithsejtë: 57.8 / Rrugë e thatë: 7.4 / Rrugë e lagësht: 7 / Rrugë me borë: 7.8 / Rrugë me akull: 7 / Rezistenca gjatë rrotullimit: 8 / Zhurma: 5.4 / Qëndrueshmëria e veshjes: 8 / E përgjithshmja: 7.2
4. Dunlop Winter Response 2

Gjithsejtë: 57.6 / Rrugë e thatë: 6.8 / Rrugë e lagësht: 8 / Rrugë me borë: 7.8 / Rrugë me akull: 7.2 / Rezistenca gjatë rrotullimit: 8.4 / Zhurma: 5.6 / Qëndrueshmëria e veshjes: 7 / E përgjithshmja: 6.8
5. Goodyear UltraGrip 9

Gjithsejtë: 57.4 / Rrugë e thatë: 7.2 / Rrugë e lagësht: 8.2 / Rrugë me borë: 6.6 / Rrugë me akull: 7.2 / Rezistenca gjatë rrotullimit: 7.8 / Zhurma: 5.8 / Qëndrueshmëria e veshjes: 8 / E përgjithshmja: 6.6
6. Hankook Winter i cept RS2

Gjithsejtë: 53.8 / Rrugë e thatë: 7.6 / Rrugë e lagësht: 6.8 / Rrugë me borë: 6.6 / Rrugë me akull: 7 / Rezistenca gjatë rrotullimit: 7.6 / Zhurma: 4.6 / Qëndrueshmëria e veshjes: 7 / E përgjithshmja: 6.6
7. Vredestein Rrugë me borëtrac 5

Gjithsejtë: 52.2 / Rrugë e thatë: 8 / Rrugë e lagësht: 6.6 / Rrugë me borë: 6.2 / Rrugë me akull: 7 / Rezistenca gjatë rrotullimit: 8 / Zhurma: 4.4 / Qëndrueshmëria e veshjes: 6 / E përgjithshmja: 6
8. Yokohama W drive V905

Gjithsejtë: 54.6 / Rrugë e thatë: 8.6 / Rrugë e lagësht: 6.8 / Rrugë me borë: 7.6 / Rrugë me akull: 7 / Rezistenca gjatë rrotullimit: 8 / Zhurma: 4.6 / Qëndrueshmëria e veshjes: 6 / E përgjithshmja: 6
9. Falken Eurowinter HS01

Gjithsejtë: 50.6 / Rrugë e thatë: 6.8 / Rrugë e lagësht: 6.8 / Rrugë me borë: 5.8 / Rrugë me akull: 6.2 / Rezistenca gjatë rrotullimit: 7.4 / Zhurma: 4.8 / Qëndrueshmëria e veshjes: 7 / E përgjithshmja: 5.8
10. Firestone Winterhawk 3

Gjithsejtë: 53.2 / Rrugë e thatë: 7.8 / Rrugë e lagësht: 5.8 / Rrugë me borë: 6.2 / Rrugë me akull: 7 / Rezistenca gjatë rrotullimit: 8.4 / Zhurma: 5.2 / Qëndrueshmëria e veshjes: 7 / E përgjithshmja: 5.8
11. Nokian WR D4

Gjithsejtë: 53.8 / Rrugë e thatë: 7.4 / Rrugë e lagësht: 5.8 / Rrugë me borë: 8.6 / Rrugë me akull: 7.2 / Rezistenca gjatë rrotullimit: 8.2 / Zhurma: 4.8 / Qëndrueshmëria e veshjes: 6 / E përgjithshmja: 5.8
12. Michelin Alpin 5

Gjithsejtë: 53.6 / Rrugë e thatë: 7.8 / Rrugë e lagësht: 7 / Rrugë me borë: 5.6 / Rrugë me akull: 6.8 / Rezistenca gjatë rrotullimit: 6.8 / Zhurma: 5 / Qëndrueshmëria e veshjes: 9 / E përgjithshmja: 5.6
13. Aeolus Rrugë me borëAce2

Gjithsejtë: 51 / Rrugë e thatë: 7.2 / Rrugë e lagësht: 6.6 / Rrugë me borë: 5.4 / Rrugë me akull: 7.2 / Rezistenca gjatë rrotullimit: 8 / Zhurma: 5.2 / Qëndrueshmëria e veshjes: 6 / E përgjithshmja: 5.4
14. Kumho Winter Craft WP51

Gjithsejtë: 51.2 / Rrugë e thatë: 7.2 / Rrugë e lagësht: 5.4 / Rrugë me borë: 6.8 / Rrugë me akull: 7.2 / Rezistenca gjatë rrotullimit: 7.4 / Zhurma: 4.8 / Qëndrueshmëria e veshjes: 7 / E përgjithshmja: 5.4
15. Sava Eskimo S3 Plus

Gjithsejtë: 52 / Rrugë e thatë: 5.4 / Rrugë e lagësht: 6.2 / Rrugë me borë: 8.2 / Rrugë me akull: 7.2 / Rezistenca gjatë rrotullimit: 7.6 / Zhurma: 5 / Qëndrueshmëria e veshjes: 7 / E përgjithshmja: 5.4
16. Semperit Master Grip 2

Gjithsejtë: 51.2 / Rrugë e thatë: 4.8 / Rrugë e lagësht: 7 / Rrugë me borë: 7.8 / Rrugë me akull: 6.6 / Rezistenca gjatë rrotullimit: 8.2 / Zhurma: 6 / Qëndrueshmëria e veshjes: 6 / E përgjithshmja: 4.8
Përmbjedhje e testimeve:

Goma më e mirë për sezonin e dimrit është Continental WinterContact TS 860

Goma më e mirë për rrugë të thatë është Yokohama W drive V905

Goma më e mirë për rrugë me lagështi është Continental WinterContact TS 860

Goma më e mirë për rrugë me borë është Nokian WR D4

Goma më e mirë për konsum të ulët karburanti është ESA Tecar Super Grip 9

Goma më e mirë për rrugë me akull është ESA Tecar Super Grip 9

Goma më e mirë për konsumin më të ulët të veshjes është Michelin Alpin 5

Goma më e mirë me nivelin më të ulët të zhurmës është Semperit Master Grip 2

 

Provo po ashtu

5 truqet sekrete të Microsoft Excel

Shumica nga ne punojmë me programin Microsoft Excel, por njohja e disa truqeve sekrete na …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.