Çfarë përfitimesh ju sjell brokoli

Shpesh lexojmë për përfiitimet e shumta shëndetësore të perimeve të gjelbra.

Duke filluar nga vetitë antioksidante e deri tek ato që luftojne qelizat kancerogjene, kemi një mori benefitesh nga konsumimi i tyre.

Në këtë artikull do të veçojmë brokolin, i cili bën pjesë në familjen e lakrave.

Më poshtë gjeni disa nga karakteristikat kryesore, që janë në të mirë të shendetit tuaj.

1. Anti oksidant
2. Parandalon kancerin
3. Pastron zorrët
4. Burim i jashtëzakonshëm i fibrave
5. Pastron dhe shkëlqen lëkurën
6. Mirëmban funksionimin e zemrës
7. Ka sasi të konsiderueshme të kalciumit
8. Mbron sytë
9. Është antibiotik natyral

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.