Ballina / Kulturë / Çfarë është e vërtetë e çfarë mit për Betejën e Kosovës sipas Drançollit
kosova drancolli

Çfarë është e vërtetë e çfarë mit për Betejën e Kosovës sipas Drançollit

Historiani Jahja Drançolli ka shkruar për të vërtetën dhe mitin e Betejës së Kosovës, kështu duke publikuar edhe një dokument të datuar nga viti 1389.

Drançolli tregon se çfarë thotë dokumenti i vitit 1389 për Betejën e Kosovës, i cili ruhet në Arkivin Shtetëror të Firences.

Ky dokument, i publikuar nga historiani kosovar, i shënuar më 20 tetor 1389, ruhet në Arkivin Shtetëror të Firences, respektivisht është një korrespodencë e përfaqësuesit të Senatit të Republikës së Firences me mbretin e Bosnes Tvrtko I (1338-1391), i cili konsiderohet si i vetmi dokument zyrtar i zbuluar deri më sot, që i referohet një beteje, e që historianët i referohen si Beteja e Kosovës.

kosova drancolli

@Fluidi

Provo po ashtu

krishtlindje

Historia e festës së Krishtlindjes

Mesi i dimrit ka qenë prej vitesh një kohë për të festuar në të gjithë …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.