Çfarë duhet bërë për një kujtesë më të mirë

Një studim i shkencëtarëve kanadezë tregon se për të funksionuar kujtesa më mirë, është shumë e rëndësishme që njerëzit të harrojnë.

Dy studiuesit kanadezë janë marrë me mekanizmat neuro-biologjik dhe sipas tyre, kujtimet duhen filtruar e larguar.

Ajo që propozojnë ata është vizioni i kujtesës si mekanizëm i kalibruar fokusimi dhe humbje të kujtimeve.

Ndryshe, pjesa më e madhe e njerëzve, përfshirë edhe shkencëtarët, e shohin kujtesën ideale si një sistem që lejon bashkëjetesën e të gjitha kujtimeve.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!