Twitter

CEO i Twitter thotë se Bitcoin do të bëhet monedha e vetme e botës

Jack Dorsey, drejtori ekzekutiv i Twitter, ka thënë se ai e sheh Bitcoin (BTC) si monedhën e vetme në botën e internetit raporton The Times.
Dorsey beson se shfaqja kryesore e Bitcoin do të marrë “ndoshta më shumë se dhjetë vjet, por mund të shkojë më shpejt”:

“Bota në fund të fundit do të ketë një monedhë të vetme, interneti do të ketë një monedhë të vetme. Unë personalisht besoj se do të jetë Bitcoin“.

Në fund të shkurtit 2018, Dorsey kishte thënë më parë se Sheshi do të përqendrohet në zhvillimin e më shumë opsioneve për ndërveprimin me Bitcoin-in përmes App-it të tyre, duke e quajtur atë një “teknologji transformimi për industrinë tonë”.
Dorsey i bëri të ditur The Times se ai nuk beson se për momentin BTC ka aftësitë për t’u bërë një monedhë efektive, domethënë si një mjet shkëmbimi:

“Është e ngadaltë dhe është e kushtueshme, por sa më shumë njerëz e kanë, ato gjëra shkojnë tutje. Ka teknologji më të reja që ndërtojnë blockchain dhe e bëjnë atë më të afrueshëm“.

Javën e kaluar, Lightning Labs, një zhvillues i Lightning Network (LN), lëshoi implementimin e parë të Bitcoin, duke bërë transaksione të lira dhe të menjëhershme të BTC më afër realitetit. Dorsey kishte marrë pjesë në raundin e tyre të financimit të farës prej 2.5 mln, ashtu si edhe krijuesi i Litecoin (LTC) Charlie Lee, transmeton Kryptolajmi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.