Ballina / TEKNOLOGJI / KriptoZona / Çdo 30 sekonda më shumë se Zvicra
bitcoin, kriptovaluta, zvicra, energjia

Çdo 30 sekonda më shumë se Zvicra

Bitcoins konsumon 0,27% të energjisë elektrike 

Bitcoin, kriptovaluta më e popullarizuar, konsumon më shumë energji elektrike se disa vende të ndryshme të botës.

“Miniera”, sistemi i përdorur për të lëshuar bitcoins përmes fuqisë informatike të shumë kompjuterëve të shpërndarë në të gjithë globin, kërkon 60,45 terawatt orë energji në vit, thënë ndryshe më shumë se konsumi i energjisë elektrike në të gjithë Zvicrën.

”Kjo është theksuar nga indeksi i konsumit të energjisë elektrike të bitcoin”, sipas Universitetit të Kembrixhit.

Të dhënat, të përditësuara çdo 30 sekonda, tregojnë se prodhimi bitcoin përdor vetëm 0,27% të energjisë elektrike të konsumuar në botë.

Kjo shifër, merr një peshë tjetër krahasuar me nevojat energjetike të kombeve.

Bitcoin kërkon më shumë energji se Zvicra, që konsumon 58,46 terawatt në orë, me tetë milion banorët e saj.

Provo po ashtu

bitcoin

FMN: Valutat digjitale duhet të monitorohen

Teknologjia financiare të tilla si monedhat digjitale, natyrisht “tundin” sistemin bankar dhe ato duhet të …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.