Ballina / TEKNOLOGJI

TEKNOLOGJI

Sierra Leone i pari në botë që mban zgjedhje me teknologjinë blockchain

sierra_leone

Por cila është arsyeja e përdorimit të blockchain? Ashtu siç kjo teknologji garanton transparencë në monedhat kriptografike, duke regjistruar çdo votë në blockchain, sistemi i ri siguron transparencë të plotë zgjedhore. Më 7 Mars Sierra Leone bëri historinë: mbajti zgjedhjet e para presidenciale duke shfrytëzuar teknologjinë blockchain. Ndërsa presidenti Ernest …

Lexo më shumë

Rrethrrotullimi Bitcoin në Slloveni

Slovenia

“Rrethrrotullimi Kranj”, meqë monumenti është quajtur zyrtarisht, sheh një logo të Bitcoin që gjendet në qendër të rrethit që lidh Oldhamskën dhe Rrugën Gregorčičeva, një “pikë lidhëse” për “ekosistemin urban” të qytetit. Monumenti është projektuar nga Shoqëria Selman Čorović & KRARH dhe ndërtimi i saj është financuar nga Bitstamp shkëmbimi …

Lexo më shumë