Ballina / Galeria / Butani, vendi i vetëm me “Ministri të lumturisë”

Butani, vendi i vetëm me “Ministri të lumturisë”

Butan është i vetmi vend në botë në të cilin pushteti është i bindur se synimi për lumturi e secilit banor është qëllimi kryesor. – Kremtimi i lindjes së princit është bërë me mbjelljen e 108 mijë trungjeve

Prandaj, lumturia konsiderohet prioritet kryesor i politikës ombëtare. Qeveria e Butanit madje e ka themeluar edhe Ministrinë e lumturisë, të cilën deri më tash nuk e ka pasur asnjë vend në botë.

Pos kësaj, Butani është vendi më i përparuar ekologjikisht, në të cilin nuk ka ndotje të ajrit.

 Dhe, si e ka kremtuar ky vend lidnjen e princit të ri? Me mbjelljen e drunjve, natyrisht. Shumë, shumë drunjve.

Në këtë mbretëri të vogël malore janë mbjellë 108 mijë fidanë për të kremtuar lindjen e djalit të parë të mbretëreshës Jetsun Pem dhe mbretit Jigme Khesar Namgyel Wangchuck.

Madje edhe në Kushtetutën e Butanit shkruan se së paku 60 për qind e vendit duhet të jetë e mbuluar me pyll në çdo çast, por, ky kremtim “i gjelbër” nuk është i nxitur vetëm me përkushtimin e këtij vendi në mbrojtjen e mjedisit.

Provo po ashtu

qyteti ne shitje 0

Lexoni për qytetin që është në shitje

Pse të blesh një shtëpi kur mund të blesh një qytet të tërë? Një qytet …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.