Bunkeri
Bunkerët e Shqipërisë prej vitësh kanë tërhequr vëmendjen e mediave botërore, si atrakcion i rrallë dhe aftësi e një populli që të shikoj nga e ardhmja pa e harruar të kaluarën

Bunkerët e Shqipërisë nën llupën e National Geographic

Bunkerët e Shqipërisë shfaqen sërish si njëri ndër atrakcionet turistike botërore. Kësaj radhe ata shtrihen në faqet e revistës prestigjioze National Geographic.

Dikur, thotë shkrimi këto objekte prej hekuri e betoni u ndërtuan nga frika e regjimit komunist se mund të sulmohej, por sot kanë tjetër qëllim.

“Sidoqoftë, shqiptarët të shkathët nga natyra, po i shndërrojnë dhe po i japin këtyre objekteve jetë të re si restorante, bare, kafene apo edhe muze”, shkruan Alex Crevar, autori i shkrimit.

Shembuj të tillë gjenden kudo në vend. Në Shkodër është bërë një studio tatuazhesh, në Kavajë një dyqan hamburgeri, në brigjet e Golemit është krijuar një hotel me 20 dhoma. Ndërsa në Tiranë, janë dy muze që janë krijuar në 2014 dhe kanë pritur mijëra vizitorë.

Bunkerët e Shqipërisë

Lexo edhe:

Albanian Beauty & its 700,000 Bunkers: Profiling a Man Who Built Them

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.