Ballina / Biznes / Karrierë / Bullgaria mbushet me automjete hibride
Bullgari

Bullgaria mbushet me automjete hibride

Një total prej 783 automjeteve hibride janë shitur në Bullgari në tre tremujorët e parë të vitit 2017, një rritje e ndjeshme në krahasim me 322 të shitura në vend në tre tremujorët e parë të vitit 2016, sipas shifrave funksionale të lëshuara nga Shoqata Evropiane e Automobile (ACEA).

Në total, në Bullgari u shitën 818 automjete alternative të karburantit gjatë tre tremujorëve të parë të vitit 2017, duke u rritur nga 326 në të njëjtën periudhë të vitit të kaluar.

Por sipas ACEA, në Bullgari nuk u shitën bateritë elektrike në tre tremujorët e parë të vitit 2017, duke e bërë atë vend të vetëm të BE-së ku kjo nuk ndodhi.

Në tremujorin e tretë të vitit 2017, regjistrimet e automjeteve lëndë djegëse alternative (AFVs) në Bashkimin Evropian ka vazhduar të tregojnë rritje të fortë, me rritjen e kërkesës nga 51.4 për qind në krahasim me vitin e kaluar, tha ACEA.

Gjatë kësaj periudhe u regjistruan gjithsej 211,635 makina me fuqi alternative, duke përbërë 6.2 për qind të totalit të shitjeve të makinave të pasagjerëve.

Automjetet e ngarkuara me energji elektrike (ECVs) përbënin 1.6 përqind të të gjitha makinave të shitura në të gjithë BE, gjatë tremujorit të tretë të vitit.

Kërkesa për makina të reja me karburant me gaz u rrit me 38.1 për qind krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar dhe regjistrimet e makinave të furnizuara me gaz natyror ishin 12.9 për qind më të larta.

@Fluidi

Provo po ashtu

Perspektiva ekonomike e Kosovës po cenohet nga politika

Banka Botërore në raportin e saj të fundit për ekonominë në Ballkanin Perëndimor, ka vënë …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.